Monday, September 24, 2012

Kekejaman Terhadap Haiwan - Tiada Noktah?

Time tengah singgah blog Cik Putri , saya ternampak lah entry terbarunya mengenai Kekejaman Haiwan, sila klik di sini --> http://secretofnoone.blogspot.com/2012/09/tolong-sign-petition-ini-untuk-hentikan.html

Saya ringkaskan apa yang saya faham dari entry tersebut, University of Wisconsin telah menjalankan experiment yang tidak berhati perut terhadap kucing-kucing. apa yang diorang buat, korang boleh baca gambar kat bawah ni. sumber2 juga dari blog Cik Putri yer :)
Tolong rajinkan mata anda untuk baca. kalau gambar kecil, sila klik gambar :)


gambar di bawah ni pula , si kucing yang jadi mangsa Sains :(

tengkorak di-skru, telinga diisi bahan toksik, matanya dibedah hidup2
kalau korang kucing tu, macam mana?

Jelaslah kan, kekejaman haiwan ni pelaku bukan sekadar orang-orang gila yang merayau di luar dan remaja-remaja tidak bermoral. sesetengah saintis yang tidak mengamalkan kepercayaan agama sudah tentu tidak akan menghargai hidupan-hidupan lain di dunia ni.ikut suka diorang je nak buat itu ini. huh, memang wujud saintis begitu, asyik menyangkal kewujudan Tuhan, tidak percaya kepada hukum di dunia akhirat.

So, jom ramai2 sign Petition ni! Petition untuk membantah dan menghentikan experiment kejam terhadap kucing dan sekalian haiwan di University of Wisconsin. Ringan2 kan lah jari untuk sign kat PETITION INI ya. jangan risau, korang tak perlu bayar apa2. saya dah pun sign. pecinta haiwan! jyeahh!

P/S : diingatkan sekali lagi, entry saya ni banyak 'pinjam' sumber dari blog Cik Putri . CREDIT to her :)

♥ Love, Autumn Zira ♥

5 comments:

  1. Tak sanggup rasanya bila tgok kucing tu dibuat sebegitu rupa . Tinggi mana pun dia belajar kalau tak ada perikemanusiaan tak guna juga lah . Haihhhhh kesiannyaa :(

    ReplyDelete
  2. buat jahat dengan makhluk Allah .. terimalah balasan-Nya .. tak dapat dunia .. Akhirat pasti !!

    ReplyDelete
  3. haish, makin kejam manusia skang nih..
    dah makin hilang sifat perikemanusiaan.. :(

    ReplyDelete
  4. x brani nk tgk video tu. T_T nanti mnngis x pasal2 banjir lappy ni..

    ReplyDelete

 
Alright reserved by Azirah Jaini.