Saturday, September 29, 2012

Memori : Nampak Bulan Besar

Imej bulan yang sangat besar msih terpahat di memori saya sampai sekarang. Time tu, saya masih kecil lagi (maybe umur 6-9 tahun) . Petang tu, saya dengan adik tengah main masak-masak kat luar rumah. Bila dah sampai masa nak balik rumah, saya ternampak bulan . ya bulan tu kelihatan sangat besar! tak mungkin matahari, sebab mata saya pada ketika tu langsung tak tersepet tatkala melihat imej bulan yang sangat-sangat cantik tu!
well, that time saya masih keci lagi :)

biasanya bulan kan nampak kecil je kat langit? :D
.
.
.
hah! begitulah besarnya bulan tu!
saya sure bukan matahari!

last few weeks, saya ada cerita kat kawan-kawan yang saya pernah nampak bulan besar time keci. wah! rupanya kawan-kawan pun pernah mengalami benda yang sama! diorang time keci pun pernah nampak bulan besar. okay so nampaknya saya tak berkhayal atau mimpi time tu. excited-nya bila dapat tau memang wujud fenomena bulan besar dulu!

so saya pun try skodeng Encik Google. tak tau lah tahun berapa time nampak bulan besar tu. so saya type je lah " Fenomena Bulan Besar"

woops! tak dapat cari apa2 yg berkaitan  :( yang ada pun fenomena bulan besar yang baru berlaku 2006 dan 2012. ala, 2006 tu saya dah darjah 6 laaa @.@

lebih kurang gitulah besarnya :D 



♥ Love, Autumn Zira ♥

No comments:

Post a Comment

 
Alright reserved by Azirah Jaini.