Sunday, October 7, 2012

Kenapa Blog Korang Tak Dapat Follow-Back/ Balas Kunjungan


Haaaai you all! okay entry kali ni rasa2nya agak berguna kot? berguna untuk diguna-pakai/diamalkan di blog je ye ;)

Pernah tak someone tinggal jejak kat chatbox/shoutbox atau segala box tapi drg TAK  letak url/link blog? yang diletak url/link iklan, url/link email dan segalah url/link entah apa2. Bukan apa, tapi kalau korang guna url/link yang bukannya link blog korang, mcm na kitorang nak follow korang balik kan? buat sesiapa yg tak ada blog tu, itu tak apelah. tapi kes seorang blogger , shout minta followback tapi letak email link pula, apa hal eh? XD
.
.
.

aduhaiiii, benda alah ni pula yg keluar.
.
.
.

Maybe ada yang confuse atau tak tau lagi, so sini biar saya jelaskan sikit2. saja nak share ilmu, kan dapat pahala ? ;) hihi!

First kali, korang pergilah kat mana2 chatbox/shoutbox blog, contohlah, cbox kat blog saya ni.
.
.
.

nampak anak panah merah tu,
hahh tu tempat letak link/url okay :)
.
.
.
.
link/url blog, mana nak cari? senang je!

hahh tu. link/url blog. 
sharecareloveseason.blogspot.com 
(tapi itu link blog saya okay hihi)
.
.
.
.
.then korang pun letak lah nama,
url/link korang
type mesej
dan tekan ENTER.
SIAP!
.
.
.

kan senang? memudahkan kitorang untuk singgah atau followback blog korang. jadi lepas ni, sila letak url/link BLOG okay. ingat! url/link blog dan email ada perbezaan! :)




♥ Love, Autumn Zira ♥

2 comments:

  1. Zira, sy pun penah terletak email sekali. Lepas tu baru terfikir blik, utk ape lak letak email? Bukan org nak mengemail pun. Paham sendiri je lepas tu:)

    ReplyDelete
  2. betol3 ;D ramai yg letak email, tak tau lah zira nak buat apa ngan email tu, bukannya dapat follow. aduhaii. tak kesampaian hajat zira nak followback utk diorang :(( huuuu

    ReplyDelete

 
Alright reserved by Azirah Jaini.