Sunday, November 4, 2012

Button FOLLOW / DASHBOARD Lawa-Lawa Tak Boleh Pakai

Suspen dan kejam sangat entry kali ni kan? tapi ni memang kenyataanya! BEFORE THIS, saya pernah baca kat blog someone , pasal button follow/dashboard ala2 Tumblr tu takboleh pakai dah bila anda telah follow lebih 300+ blog.
alkisah, saya tengah blogwalking blog2 korang, so bila rasa nak follow tu, saya klik la kat button follow ala2 tumblr tu, dah sah2 tak dapat. nak cari button 'Join This Site' kat blog korang pun, korang tak letak, so tak dapat follow korang :(

So bagi kitorang yang dah follow beratus-ratus blog, dah menjadi satu kesusahan bila tidak tersedia button 'Join This Site'. so minta korang2 blog glamour tu, kalau masih nak up-kan jumlah follower follower korang, sila letak button 'Join This Site' yer :)




INGAT, Button 'Join This Site" ni je boleh dipakai
dan tak ada had limit :)
.
.
.


Contoh-contoh Button yang tak boleh dipakai setelah kitorang follow lebih 300+ blogs : 









#dan pelbagai lagi design lain, haihh :(
sorry yer, screenshot kat atas nie 
terpaksa saya guna sebagai contoh.
bukan maksud nak humiliate sesape okay :(

SEBENARNYA, kalau korang nak letak button follow/dashboard yang lawa2 tu takpe, YANG PENTING, mesti ada box 'Join This Site" ! kalau tak, susah tau kitorang nak follow blog yang kiut-miut tu :(

Saya nak minta maaf kat sesapa yang terasa hati dengan entry ni tau. Untuk pengetahuan dan kebaikan kita sebagai blogger juga kan :D Seriously forgive me jika terkasar bahasa. moga maju jaya! hee! sekian :)



♥ Love, Autumn Zira ♥

7 comments:

  1. haih betul jugak ttu,, ada jugak akak tekan follow button tu x bole pakai

    ReplyDelete
  2. yesh kak! :O sedeyy tak dpt fb diorang D:

    ReplyDelete
  3. Betul tu..memang cantik button tu..tapi tak dapat nak follow diorang balik apa guna kan..? =D

    ReplyDelete
  4. Yurp2! Betul. Pernah tau gak pasal ni. Better letak je button 'Join this Site' tu. Err itu pun if still nakkan follower blog la. Kan? :D

    ReplyDelete
  5. Button ni susah klaw org nak follow ..
    better pakai yg ade ' join this site ' :)

    ReplyDelete
  6. yesh, hari tu saya dah followback ramai blogger guna button follow lawa2 tu, bila dicheck balik, eh tak follow lagi rupanya. so kena klik 'Join This Site' , itupun ada blog yg tak letak widget tu. susah huhuu :(

    ReplyDelete

 
Alright reserved by Azirah Jaini.