Friday, August 29, 2014

Another Confession

I'm so glad that I met you.

I’ve been gathering a lot of courage to tell this, to anybody, anybody who wants to read it. I’m just telling a little story, hopefully a little interesting for yourself.

I think about it daily. You. Consuming my thoughts. Have I made the right choice? Are you the one for me? You are perfect in every way, but you have baggage that I never pictured myself involved with. As time goes on, I tilt back and forth, back and forth on if I should just walk away. Leave the one that treats me so well for the chance to meet someone else that can give me what I eventually want. But will that new person be as good as you? I fear I will not find it if I ever walk away! Everyday my hesitation continues and doubt arises. I've been thinking A LOT that I started to lose faith in us.


The thoughts of you with someone else, you havin some fun times with other girls, etc. Am I being overly jealous? I hate being jealous but it does give a meaning, that I love you. Do you know that I even planned of letting you go? I ALMOST DID THAT. almost. But then you touched my heart with your pure sincerity, your grip between my fingers, and the way you tellin me not to go leave you. How did you know that I was about to do that? Did I made you sad? I'm sorry. Wow can I just cry already?


Why am I letting this fine man slips away? NO. I realize that thinking to much kills. Having someone that loves me and ACTUALLY shows it to me, this guy worth everything to me. You slipped into my life and give vague answers and at times, I feel it is just a selfish way to keep you near me for your own fears of being alone. I'm sorry for being so selfish. I'm sorry that I want all of you to be only mine. Sorry that I can't let you go. Sorry that I'm not perfect. Wait, do I really have to be sorry for these? HAHA :)




Being with you. Holding you. Hearing you say sweet things to me. Doing things together with you.
I could not dream of a better way to be with you.





♥ Love, Autumn Zira ♥

Sunday, August 24, 2014

A Day To Remember

Untunglahh ada org bawa jalan2 pg Camron Highland hihi *sakai* Terima kasihhh sangat kat Abg Tut sebab jadi tour guide sepanjang hariiii. Tapi jalan nak pergi cameron tu bengkak bengkok sangat, kepala pun jadi pening, perut mual. nasib tak muntah hahaha! Time dah sampai tu, ada juga rasa dingin2, tak macam kat bandar, panas betul! Saya ingat Cameron Highland ni satu tempat je, rupa-rupanya banyak tempat! luas! ohh kami pg lawat Cameron Lavender dulu, tempat tu ada bunga2. Pastu baru kami pergi tempat yg ada ladang teh.

EH hahaha

Jangan korang expect sy upload 500+ gambar kat sini k hahaha! semua gambar sy nampak huduh, gambar dia pula photogenic sgt. ishh buyuk. :P

rasa romantik pula jalan2 berdua kat tempat ni (eh berdua ke?) hamboi jahh. rilek semuaaaa. takda pape okay. -.- Memang lenguh lah jalan dari atas bukit, turun bukit pastu naik bukit lagi. Takpe lah , bukan selalu. hihi. Boleh tak kita stayyyy je kat tempat ni? takyah balik kolej. HAHA YAKIN.

Siapa sangka selepas bergembira ni tiba2 pula pekara sedih berlalu, sigh. Tak mau la sedih2 ni :( Tapi ada hikmahnya. Saya sedar hidup ni tidak akan selalu happy macam ni. Mesti je ada benda nak berlaku. Saya akan lebih berjaga-jaga dan bersiap sedia kalau hati ni bakal disakiti lagi. hahaa. Sebenarnya tak lah sakit sangat, pandai juga dia pujuk ni. ish i dah kalah. *melting* Maaf. perangai saya buruk sangat. macam budak2 kecik pula nak merajuk segala.  Hahaha :P

Seriously, saya betul2 sangka yg awak nak pergi dari sy. saya takut. Tolong jangan pergi skrg. jangan pergi sampai bila-bila. Please stay. Even you have a thousand reasons to leave, but please find only 1 reason for you to stay. I'd fall for you and you caught me, securely in your arms. So please, stay.

Thank you for today. Nanti, kita jalan2 lagi okay. Nak jelajah tanah melayu ni dgn awak hahaha! Kalau awak pergi Sabah nanti, i'll return the favor. *pinky promise*








♥ Love, Autumn Zira ♥

Monday, August 18, 2014

Sorry That I Messed Up

Syukurlah dah ada internet. boleh juga update2 blog yg dah ketinggalan ni.

So just some quick updates here. Takde apa sangat pun . Cuti mid sem tak lama lagi. Cepat2 la cuti datang! tau la tak ada apa nak buat time cuti tu tapi otak saya dah penat sangat ni ahh :(  Rasa nak shopping and makan puas2 lama terperap kat kolej! Itu dari segi akademik lah okay hahaha! Abaikan stress! I've been feeling overly happy these few days. *biarlah rahsia* Skrg lebih semangat nak belajar pun pasal dia . Hamboih . Saya rasa nak jumpa ja dia tu tapi tak nak pula timbul masalah. pasrah je la. Sorry that i messed up your day.  sigh :( 

K la tak larat nak cakap banyak. rasa tak bermaya ja jari-jemari ni. Take care guys!



♥ Love, Autumn Zira ♥

Saturday, August 2, 2014

Keputusan Penting Dalam Hidup!

Keputusan penting dalam hidup saya ialah bila tiba musim exam. Woohooooo. Keputusan apakah? Ni keputusan untuk pilih kepentingan diri atau jaga hati orang lain? *sigh*
To be honest, cara sy study memang hardcore la. Kalau boleh, tak nak campur dengan orang lain, focus cepat lari. Meja lebih baik sorang je, tak payah nak lebih2. Bukan apa, tapi kalau dah cari ni buat sy senang belajar, nak buat macam mana kan? Hah time ni la kawan2 start buat spekulasi yg ntah apa2. Cakap kita ni sombong, kedekut, selfish n sebagainya. Sy dah pernah rasa semua ni. Takpelah, tahan hati saja. :( 

Kadang2 tu sy terpaksa juga akur dengan request kawan2 utk study group. Study group apanya asyik duk pegang fon. kalau bukan pegang fon, mulut potpet potpet chingchongchingchong. Tau lah motif study group tu utk share info n selesaikan masalah bersama, tapi tu mungkin utk they all je kot. Sorry to say, that kind of way doesn't suit me. Please understand k? Okay lets say you prefer study group, but then sy paksa you belajar solo, apakah perasaan anda? Hahaha macam tu la. 

Jadi korang semua jangan lah buat spekulasi negatif ya. Takpe berbeza cara yang penting niat sama, nak pass exam dengan cemerlang. Time exam je buat macam tu. Lepas exam kawan2 lah balik hahahaha. *hamboih senang cakap* 

Ada yang terasa atau kecil hati? Maafkan sy. Sila tgk kucing ni wiggle2.



♥ Love, Autumn Zira ♥

Friday, August 1, 2014

Inspired from Serenade.

Everything begins from a treasured feeling till then it became love.
My weak heart seemed stronger than before.
Right now I do feel lonely, but seeing you smiling makes me happy.
There were times,
I've been always looking down on the ground.
But right now, I look up at the sky again with new hopes.

The key to my happiness is to see the people I care around me, smiling.
And,
The key to open my heart is easy. 
A honest feeling is all you need.


And if one day you have to leave,
Do not ever feel hesitate to walk away because I believe that you choose to be happy.
I will keep you in my prayers.
Whether you left me with good or bad memories, they're meant to be remembered. 
SO,
I'll remember you. 



♥ Love, Autumn Zira ♥

 
Alright reserved by Azirah Jaini.