Monday, May 4, 2015

Game Dalam Phone Autumn Zira

Catchy tak title post ni? *wink*
Entry kali ni saya nak share dengan you all app games yang ada dalam fon saya. Fon saya model ape? Asus Zenfone 5 je. Internal storage 16GB, RAM 2GB dengan harga RM500++ (with GST dan after nego teeheee) . Setakat ni, sy memang berpuas hati dengan fon ni sebab tak lag main game. (but please make sure your powerbank is always with you! haha). Okay lets go straight to the point~

1. Clash of Clans. bahaha! Town Hall 8 je. Haih punya lama nak siap upgrade TH tu. Game ni perlu sy explain kat korang ke? hihi.

2. Dumb Ways to Die. Game ni comel okay! Tak perlu internet. Main je bila-bila masa. Kat tandas ke, kelas ke~ Kadang2 menguji kesabaran juga game ni grrrr~

3. Dumb Ways to Die 2. Yang ini lagi best! Tema lebih kepada risiko2 yang boleh terjadi dalam sukan. Addicting time-wasting game :P

4. Mandora. Super duper cute. Kalau kita petik drg, bunyi drg sangat comel "Aieeee~!" cengitu hahaha. Kalau main kat kelas, kawan asyik tanya game apa yg bunyi kiut miut tu, so sy jawab je la "game cabut ubi" (ehh?). Tapi nak download game ni makesure guna wifi, kalau tak pun quota kena banyak :P korang boleh main Mandora tanpa internet , kalau nk internet pun boleh juga :D

5. Full of Music. Sy suka main game tekan-tekan cenggini, rhythmic game. Kalau kat kelas takde lecturer and sy takde mood nak study (CEHH), mainlah benda alah ni. tak pakai internet pon ;D

6. Piano Master . Tak reti nak main piano sebenar? Its okay, its fine, Piano Master ada utk you all! Hahaha. Sy suka sangat piano tapi unfortunately tak reti nak main, dah tu note music pun hampeh tak pandai baca. So untuk memuaskan keinginan hati, sy download la piano master ni. Ada 2 version, satu free dan satu lagi berbayar. Saya install version berbayar, RM7 lebih, sebab pilihan lagu lagi banyak hihi. 

7. Guess the Emoji . Siapa yg suka main game uji otak, boleh try app ni. Kalau tak tau jawapan, search je kat Google. Hahaha! Nampak sangat kelembapan otak kat situ -.-


8. Asphalt 8: Airborne. Vrooomm! Okay seriously sy memang suka game racing. Game je tau, not in real life. bukannya i ade lesen pon. oopss hehe. 3D graphic. Nice!

9. Monument Valley. I personally love this game so much! strategy-based game and quite hypnotic. Tak nak spoil sangat, korang install pastu main baru faham. Hee. Tapi game ni berbayar, RM13. HAHA!


Soooo tu je laaaa game2 yg ada kat phone sy ni. Semua tak pakai internet, kecuali Clash of Clans. Perkongsian ni bermanfaat tak? Eehee. Okay so that's all and happy gaming!
♥ Love, Autumn Zira ♥

2 comments:

 
Alright reserved by Azirah Jaini.