Friday, May 22, 2015

Tipu - Lumrah Hidup?

Serik, serik! Serik dengan segala penipuan Tak kisah orang kata bohong sunat ke ape, memang takde maknanya. Kenapa harus berbohong? Adakah berbohong itu lebih senang berbanding berterus-terang atau memang dah jadi lumrah hidup? Grrr.
HONESTY IS VERY RARE NOWADAYS
Pernah terfikir tak kenapa diorang tipu kita? Ke tak pernah fikir langsung sebab hati membuak-buak dgn perasan marah jengjeng.Mungkin ada sesetengah menipu demi nak menjaga air muka, nak elak konflik & taknak cetuskan perang dunia. Tapi itu dalam hal persahabatan kot? 
Kalau tipu makbapak, maybe anak tu taknak parents kecewa atau nak elak dari kena bebel oleh mama tersayang. Tapi tak baik tipu org tua okay. Kalau tak dapat nak berterus terang, baik diaaaam je. Jangan menipu. Cing! 
Kalau tipu dalam percintaan? Sehhhh cintan-cintun. Kalau nak tipu partner korang baik clash je la. Angan-angan setia bersama sampai ke jinjang pelamin bagai , takde maknanyaaaa kalau senyap-senyap texting dengan minah cun lain. Dah tu nak marah kalau partner sendiri texting ngan orang lain. Dia boleh pulak mesra2 ngan org lain ? Alasan : Lelaki boleh kahwin 4. NIAT TAK BETUL KOT? Mohon ke laut pasifik dan tenggelamkan diri anda! Bila orang tanya :"Hi text ngan orang lain ke?" , jawab je lah "Ye,". Pastu kita boleh lah dengan senang hati text ngan abam-abam lain juga. Adil tak? Hee!

Ingat, kesabaran itu ada tahapnya dan tahap saya pula dah sampai 97% ni. Lagi 3% lagi memang hasta la vista baby
awaa. saia ta kuad. hmm ngade.
Jangan tipu, jangan bohong, jangan berdusta. Kalau nak aniaya perasaan orang, baik buat sama-sama. Apa yang awak buat, biar saya pun buat benda yang sama. Biar masing-masing buat sakit hati, kan adil macam tu? Ini dia sendiri je nak syok sendiri. 
"Sekadar kawan" , "Tak pernah jumpa," , "Untuk suka-suka saja" , "Tiada niat lain," , "Hanya kau sorang," . Eh familiar ke cover lines ni? 
Kalau tak dapat nak bersikap jujur, baik buat senyap.  
p/s : Maaf. Mood admin agak boiling time tgh type entry ni. HAH.

♥ Love, Autumn Zira ♥

3 comments:

 
Alright reserved by Azirah Jaini.