Friday, April 12, 2013

Wattpad. APAKAH Wattpad?

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia! (amboihh patriotik)

Seperti yang kita sedia maklum, dah nampak sangat entry2 kat blog ni basi semacam. Bencilahh kalau study sibuk sangat sampai nak spare time untuk personal activities pun susah :(

Entry kali ni, saya nak share dengan korang, khususnya yang suka membaca tu tapi payah nak pergi beli buku, cari buku atau pergi library, ni ada cara nak membantu korang! dengan adanya kemudahan teknologi pintar (AISEHH) seperti smartphone, laptop, komputer, tablet, tab, pads dan yg sewaktu dengannya, korang dapat membaca di mana-mana saja yang penting korang ada subscribe internet/Wi-Fi atau pa pe je lah. (amboihh penjangnya elaboration)

Serius saya suka sangat membaca, NOVEL! aummm novel. tapi tu lah, payahnya nak cari buku, tapi baru-baru saya discover benda yang dapat mengatasi masalah saya! (atau mungkin saya yg ketinggalan zaman?)


TEKAN SINI UNTUK CHECK WEBSITE WATTPAD

Apa yang bagus benda Wattpad ni? tu saya dah explain awal-awal lagi. baca lagi kalau tak faham eah. haha!
Novel-novel/ short stories semuanya ditulis oleh manusia-manusia yang berbakat kat seluruh dunia. macam-macam genre juga disediakan. kalau nak tahu, kenalah explore sendiri okay ;)

First sekali, korang kena register atau sign up supaya dapat guna Wattpad tu. tak lahh rumit sangat pun. kalau korang suka membaca, rasanya tak menyusahkan ;)

 TEKAN SINI UNTUK MELIHAT PROFILE WATTPADD SAYA
Benda ni ada serupa Facebook juga. ada wall profile segala.


Background dan gambar profile pun boleh tukar dan edit sendiri!


Paling special kat Wattpad ni, korang kalau nak tulis cerita/novel sendiri pun boleh! lepas dah siap satu chapter, korang boleh publish dan orang-orang kat Wattpad akan baca hasil karya korang. diorang boleh vote & komen sekali. kalau nak buat cerita dalam bahasa melayu boleh kot, korang explore sendiri okay. hahaha!

BERMINAT? auuum nahh ini link-nya --> WATTPAD


♥ Love, Autumn Zira ♥

 
Alright reserved by Azirah Jaini.