Monday, September 22, 2014

Get On Track!

SAYA SANGAT STRESS


Let's start our "Self- Motivation Session"
okay sila fokus! fokus. Jangan hilang tumpuan. buka buku, buka nota, ambil kertas, pegang pen. Jangan berlengah lagi. Future is waiting for you. No time to waste. Time waits for no body. Berhenti merepek. Berhenti bergosip. Berhenti day-dreaming. Final is coming. Next sem tak lama lagi. (Dia nak posting EH). Sabar dengan karenah orang lain. Pekak-kan telinga dari mendengar suara-suara sumbang. Tahan hati kalau benda menyampah berlaku kat depan mata. Pasang earphone. Pasang lagu. Okay now I'm ready to go. Hwaiting!

p/s : Mr. Tut I wish you all the best for your midsem! Don't stressed out ehe ♥








♥ Love, Autumn Zira ♥

Sunday, September 21, 2014

Exam dan Kebahagiaan ♥


Haiiiii readers! Alhamdulillah midsem baru2 ni paper rasa mcm senang je semua hoho :) Hmm nampak sangat keyakinan di situ HAHA. but I admit paper Farmaseutik 2 agak mencabar sikit, biasalah 4 credit hours kan. Ish. Tawakal je la hihi. btw, subjek2 yang saya ambil utk sem 1 ni MOSTLY cuma benda asas je. Biology, Chemistry, Add mathe , English,  Anatomy & Fisiology, Farmaseutik 1 dan Farmaseutik 2. Subjek sains tu saya dah ada basic SPM and STPM. so senang je bagi saya, tapi selalu cover dgn orang lain kononnya sy tak pandai. hahahaha stay humble la sangat.
Ni baru midsem , belum final nanti. I've learned my lesson. saya tidak mau study last minute dah okay!

Serious talk! hancur mental dan kalbu bila stresssss study last minit tau. Terpaksa spend lebihhhh masa untuk revise note daripada buat latihan. Terpaksa stay up late utk belajar , tengok2 orang lain sedap je tidur pasal drg dah PREPARED. Tak jeles ke tgk orang lain dah ready semua , awak je baru nak kelam kabut dan terumbang ambing. Ditambah lagi dengan bebanan assignments. Sorry to say kita tak boleh lari assignments okay. Lagi satu halangan ialah godaan dari kawan-kawan. Heloooo, susah sangat ke nak reject permintaan atau any request dari member2? Musim exam ni, drg paham juga tu. drg dah pandai, takyah nak ikut drg sangat. Sila jaga dan urus diri sendiri before nak nak jaga hati orang lain. Hati sendiri tak terjaga angan2 nak jaga hati orang lain? takpe lahh, after exam baru la you all have fun segala. alright? So better be prepared dari awal. Senang urusan hidup dan akhirat. EH :) Nasihat2 ni untuk semuaaaa orang dan diri saya sendiri. Kalau ada yang terasa hati, padan muka. HAHAHA

P/s : Thankyou abg hensem sebab support sy spjang musim exam ni hihi ♥



Abaikan pasal exam :P
Setakat ni saya masih rasa bahagia since 31 Julai 2014 hihi. Tapi semakin bahagia, sy semakin takut. Takut kehilangan semua yg sy ada sekarang. Otak ni asyik tak lari nak fikir pasal benda yang menyakitkan hati ja. But i everytime i'm feeling down, tau je dia nak  comfort hati sy, secara langsung atau tidak langsung, sedar mahupun tidak. Abg tu sangat ambil berat pasal saya. Tau je dia kalau saya rasa down . Bila saya sedar yg actually he's right next to me all the time , segala perasaan gundah gelana hilang *pooof* just like that.  Maybe saya over-worried but I need to trust him. He won't leave me. I need to believe that! Mungkin dengan perasaan yang risau ni buatkan saya sayang setiap saat bersama dengan si dia. EH. *blush*

Sebenarnya, saya ingin simpan satu harapan. Tapi saya risau harapan tu tidak akan menjadi kenyataan. Saya takut kecewa, lagi. But harapan tu yang membuatkan saya lebih semangat, lebih terdorong utk kerja kuat, lebih bahagia. Hihi.  Apakah harapan itu? Biarlah rahsia ♥
What did I wish for?
 Probably something that I can never have. 


♥ Love, Autumn Zira ♥

Friday, September 12, 2014

Jemput Baca ♥

Mimpi
Kadang-kadang mimpi tu lebih indah dari kenyataan. Semuanya elok kalau dalam mimpi , well untuk sayalah. Kalau korang saya tak tau. Hihi. Cuci kaki , kemas katil dan baca doa sebelum tidur tau. Tidurlah dengan fikiran yang aman dan hati yang tenang.Macam tu la rutin tidur saya. Mana taknya kalau ada si dia yang buatkan saya tersengih je siang dan malam. Tak hairanlah mimpi pun indah-indah. Hee :P

But seriously, saya dah jarang mimpi buruk. Maybe sebab saya dah 'lepaskan diri' dari benda yang buat hidup saya kusut kat seberang Laut China Selatan, datang ke Perak dengan permulaan yang baru. Lepas tu kenal pula dengan cii abang sorang tu memeriahkan lagi hidup ni. Please stay as long as you can. (Thank you <3 )


Mid Sem
Heloooooooooo! Mid sem next monday. Wish me luck everybodey! Hihi :( Tak perlu la nak luck sangat, usaha tangga kejayaan! Saya dah belajar, lepas ni tawakal je la. Hahaha :3
Saya tengok ramai je yang tak ambil berat sangat pasal mid sem ni hmmm. Penting ok. Maybe drg terlebih yakin atau pasrah je. Selagi belum rasa jatuh, selagi tu belum ada kesedaran diri kot? Sighhh risau juga sy tengok kamu ni tau.

Setakat ni study sy berjalan dengan lancar. Saya ni bukanlah jenis nak tolak semua benda ke tepi kalau musim exam ni. Saya tak boleh kalau tak contact dgn abang tu, nanti emosi terganggu. HAHAHA so awak please jangan nak jauh2 dari saya time exam ni k :P
Hm saya mau call mamy kat Sabah. Rinduuuu mamy <3

Kucing n lagi semangat nak kurus.
kau hadooo? 



♥ Love, Autumn Zira ♥

Tuesday, September 2, 2014

Stay

At this age, everything is changing. Day by day we don't notice, but just look back over the past years and you will realize everything has.  People you thought were going to be there forever aren't. People you never imagined you'd be speaking to are now some of your closest friends.

Life makes little sense, and the more we grow the less sense it will make. So make the most of it now, before it all changes once again.
Because in the near future, all of this is going to be memories.
But if any of you can stay, then please

STAY



p/s : I missed you. How I wish I could  have held you just a little bit closer to me.

I'm not letting you go!


♥ Love, Autumn Zira ♥

 
Alright reserved by Azirah Jaini.